۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۴۲

رزاقي:

316 گونه گیاه دارویی به صورت خودرو در استان همدان می روید

316 گونه گیاه دارویی به صورت خودرو در استان همدان می روید

همدان - خبرگزاری مهر: کارشناس گیاهان دارویی مرکز تحقیقات کشاورزی استان همدان گفت: در استان همدان 316 گونه گیاه دارویی به صورت خودرو مي رويد و استان همدان قطب گیاهان دارویی در کشور است.

كيوان رزاقی در گفتگو با مهر با بیان اینکه همه گیاهان می توانند گیاهان دارویی باشند ولی علم بشر به جایی نرسیده که بتواند از همه آنها استفاده کند، گفت: طب سنتی، جدید و عوام مردم از گیاهان دارویی استفاده می کنند.

رزاقی اظهار داشت: استان همدان قطب گیاهان دارویی کشور است و ظرفیت مناسبی برای کشت گیاهان دارویی دارد چرا که بیشتر این گیاهان در عرصه های منابع طبیعی و به وسیله باران و بارش زمستانه رویش پیدا می کنند و نیاز به آبیاری ندارند.

وی ادامه داد: با افزایش جمعیت و نیاز روز افزون به گیاهان دارویی، میزان گیاهان دارویی جمع آوری شده از طبیعت پاسخگو نیست و این گیاهان باید کشت شوند تا جوابگوی نیاز جامعه باشد.

کارشناس گیاهان دارویی مرکز تحقیقات کشاورزی استان همدان در ادامه بیان کرد: در طب سنتی گفته شده که یک گیاه دارویی دارای چندین خاصیت است و این خواص ناشی از مواد موثری است که در گیاه وجود دارد.

رزاقی برای مثال به خاصیت گیاهی مثل گیویج یا زالزالک اشاره کرد و افزود: علاوه بر اینکه مردم از میوه این گیاه در فصل پاییز بهره مند می شوند از گل و سرشاخه های آن در فصل بهار و در اواخر اردیبهشت که موقع برداشت آن است، نیز استفاده می کنند.

وی کاهش چربی خون، کاهش چربی عروق کرونر قلب، رفع گرفتگی عروق کرونر و همچنین خاصیت ضد حساسیتی پوست و خارش بدن را از خاصیت های این گیاه بیان کرد و ادامه داد: از این گیاه که به صورت خودرو در کوه های الوند همدان یا کوه های گرین نهاوند رویش پیدا می کند می توان چند فرآورده تهیه کرد.

وی گفت: به طور مثال عرق آن را که به نام عرق کیالک است می توان به عنوان داروی ضد حساسیت استفاده کرد.

كيوان رزاقی با بیان اینکه یکسری از گیاهان دارویی در استان همدان نسبت به سایر استان ها مرغوب تر است افزود: گیاه مفرا، بابونه کبیر، بومادران و مریم گلی در استان همدان از مرغوبیت خوبی برخوردار است و خیلی خوب رویش پیدا می کنند و از مواد موثره مناسبی برخوردار است.

وی با بیان اینکه سیر همدان مرغوب ترین سیر جهان است، ادامه داد: متاسفانه از تولیدات این محصول به خارج از کشور صادرات نداریم ولی رازیانه و گیشنیز و سیاه دانه به سایر استان ها صادر می شود.

کد خبر 2054686

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha